Тъмната страна на 911

Четвъртък, 27 Януари 2011 12:48 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

През пролетта на 2011 г. светът на 911 ще стане още по-привлекателен. Porsche предлага атрактивно специално издание на базата на Carerra (345 к. с.) с 3,6-литров мотор. То ще носи името 911 Black Edition и ще разполага с всеобхватен пакет оборудване както за купето, така и за кабриолета, като всичко, разбира се, е в черно.

Серията 911 Black Edition е ограничена на символичните 1911 бройки и струва точно колкото базовите модели на Carrera: цените в Германия са 85 538 евро за Coupe и 96 843 евро за Cabriolet с включени данъци и такси. Продажбите стартират през март.

Екстериорът на 911 Black Edition е боядисан в черен металик, като мекият покрив на кабриолета също е черен. Двуцветните джанти са 19-цолови и подчертават тъмния характер на колата. Фиксираните четирибутални спирачни апарати също са черни.

Изписването на Black Edition върху стоманения праг на вратата намеква за качествения интериор. Той продължава външната цветова схема, като върху капака на жабката е номерът от лимитираната серия. Използвана е аудиосистема BOSE с 13 високоговорителя (12 при кабриото) и активен субуфер, както и със седемканален усилвател с обща мощност 385 W за брилянтен звук.

 

Относно задвижването Black Edition запазва механиката на 911 Carerra. Тоест използва 7-степенна PDK трансмисия, с която ускорението на купето от 0 до 100 км/ч става 4,7 секунди, а на кабриото - 4,9 сек. Реакцията може да бъде повишена с допълнителен SportChrono Plus пакет, който сваля времената с 0,2 секунди, благодарение на Launch Control.

Спортното излъчване и поведение могат да бъдат осигурени от активното окачване PASM (Porsche Active Suspension Management), което сваля колата с 20 мм и механично заключва задния диференциал. За да се оптимизира спирачната ефективност, допълнително могат да бъдат поръчани композитни керамични дискове. (Агенция Speed-Press)


Добави коментар

Защитен код
Обнови