Красимир Балъков игра във финала на турнира в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Неделя, 24 Юни 2012 22:47 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Турнирът на 23 юни 2012 се проведе на шампионското игрище Ian Woosnam в Пирин Голф& Кънтри Клуб
Емил Марков, Трифон Сидеров и Георги Петров ще представят България насветовните финали на международния голф турнир MercedesTrophy в Щутгарт презсептември. Те заслужиха тази чест след националния финал на турнира в Пирин Голф& Кънтри Клуб, в който стартираха 67 голфъри. Сред участниците бяха футболнатазвезда Красимир Балъков, който е лице на турнира MercedesTrophy за България, както ипредставителите на “Балканстар” Пламен Митев и Филип Китов.
„ Интересът към голф турнира е огромен и тази година България ще представи странатани в Щутгарт. През 2011 година отборът ни се класира четвърти, надяваме се на добрирезултати и този сезон. „ каза Филип Китов по време на награжадаването.
Надпреварата се организира от “Балканстар” и Българската голф асоциация.Според регламента на състезанието освен да завоюват челно място в класиранетоголфърите трябва да са клиенти на Mercedes, за да имат право да участват във финала вЩутгарт.
Състезанието започна с три квалифисационни кръга през май на трите игрища отКейп Калиакра – Thracian Cliffs, BlackSeaRama и Lighthouse. Най-добрите 24 голфъри оттрите състезателни дивизии се събраха на финала край Разлог, за да определят триматабългари за финала в Щутгарт. В града на Mercedes нашите голфъри ще премерят сили сотбори от всички континенти.
В днешното състезание, което се проведе при перфектни условия за голф, ЕмилМарков оглави класирането в А дивизия с 32 грос Стейбълфорд точки , следван отЛюбомир Минчев / 31 точки / и Кирил Слатински / 30 Стеъбълфорд точки /. Дивизия В бешеспечелена от Петър Стратиев с 44 нетни Стейбълфорд точки, втори и трети се класирахаТрифон Сидеров / 39 точки/ и Калин Катев / 38 точки /. В С дивизия първото място извоюваБоян Узунов /42 нетни точки /, негови подгласници станаха Веселин Стаменов и ГеоргиПетров. Пламен Митев се класира на трето място в дивизия C с 36 точки, но преотстъпкимястото си на следващия в класирането.
Наградата за най-дълъг удар получи Уейн Фуутън, а приза за най-близо до дупката– Рик Рей / 1.47 метра от флага на 9-та дупка /.
На 24 юни, отново в клуба в полите на Пирин, Красимир Балъков, заедно спредставителите на “Балканстар” и с тримата финалисти се изправиха срещу детския ни
национален отбор. През целия уикенд голфърите и гостите на комплекса имат възможностда тестват автомобилите от гамата на Mercedes.

Допълнителна информация


Добави коментар

Защитен код
Обнови