Карол Мистрик- Посланик на Словакия печели купата в голф турнира “Дипломати & Приятели”

Понеделник, 18 Юни 2012 09:40 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Турнирът на 16 юни се проведе под патронажа на Министъра на Външните работи на Република България


Носител на купата на Министъра на Външните Работи г-н Николай Младенов е г-н Карол Мистрик- Посланик на Словакия с брутен резултат от 19 Стейбълфорд точки .Купата връчи лично Министъра с надеждата, че голф турнира ще събира все повечежелаещи всяка година. През 2010 година бе поставено началото на ежегодните турнирипо голф за дипломати и приятели от бизнеса.„ Купата на Министъра беше много оспорвана. Спечелих с по- добър резултат напоследната 18- дупка, направих наистина невероятен удар, който се оказа печеливш. „ казаг-н Карол Мистрик.
„Имам честта да бъда патрон на днешния турнир „Дипломати и Приятели отБизнеса”. Надявам се всички Вие да разказвате за България като отидете в родните систрани. Нашата страна е развиваща се голф дестинация, с прекрасни условия за голф.Утре ще взема първите си уроци и аз.” каза г-н Николай Младенов, Министър на Външнитеработи на Република България.
Състезанието се проведе в две основни групи: дипломати и приятели от бизнеса. Внадпреварата взеха участие над 40 представители на дипоматическите мисии в Българияи чужбина. 45 представители на посолствата на Америка, Германия, Корея, Индонезия,Словакия, Казакстан, Южна Африка, Унгария, Великобритания, Дания, Пакистан, Либия,Аржентина, България и бизнесмени. Г-н Красимир Гергов, президент на Българската ГолфАсоциация уважи събитието и призова голфърите за джентълменска игра.
Проведе се голф курс за начинаещи за дипломатите, които все още няматнеобходимото ниво за участие в основния турнир, където първи стана Посланикът наХоландия- г-н Карл Вен Карстерен. Над 25 желаещи се потопиха в магията на голфа иобещаващите резултати накараха някои от дипломатите да се върнат на академиятаотново след награждаването.
В групата на дипломатите в първа дивизия сред победителите бяха г-н Янг СухПарк ( 33 нетни Стейбълфорд точки ), г-н Карол Мистрик ( 32 нетни Стейбълфорд точки ),г-н Макото Ито ( 32 нетни Стейбълфорд точки ). Във втората дивизия с хендикап над 24.6първо място зае г-н Иван Димитров с 27 нетни Стейбълфорд точки, следван от Посланикана Германия г-н Матиъс Хьопнер и на трето място Посланика на Аржентина, г-н АзракГилермо 20 нетни Стейбълфорд точки.
Сред дамите нямаше голяма конкуренция, но желанието им за игра и показанитерезултати наредиха трите дами в следния ред: първо място за Посланика на Южна
Африка, гжа Шийла Камерер с 44 нетни Стейбълфорд точки, следвана от г-жа РакуелАревало с 28 точки и г-жа Джудит Ланг.
Сред групата на приятелите от бизнеса първо място в дивизия А спечели НиколайКалоянов, следван от Петър Калоянов и на трето място Борислав Велков с 31 нетнистейбълфорд точки. В дивизия Б с хендикап над 24.6 сред приятелите на дипломатитеспечели Филип Китов- Маркетингов директор на Балканстар следван от Бертрам Ролман иКостадин Калоянов.
Всички победители получиха купи и награди осигурени от бизнес партньорите,взели участие в турнира- Балканстар, винарска изба Todoroff, Ролман, Тренквалдер,Балканстрой и други.
Беше представена инициативата „България за всички”- международен голфтурнир, отворен за хора с увреждания, което ще бъде първото събитие в България,популяризиращо голфа като изключително подходящ спорт за хора с увреждания, аБългария като атрактивна голф дестинация за всички голфъри от цял свят.


Добави коментар

Защитен код
Обнови