Печат на тази страница

Български рали пилот се състезава за първото място в голф турнир в Пирин Голф & Кънтри Клуб

Сряда, 09 Май 2012 09:39 | | | 0 Добави коментар

17-годишният Григор Григоров, който е първият лицензиран автомобилен състезател у нас под18 години доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа. Любителят на адреналинаи високите скорости, превърна в свое хоби аристократичния спорт неотдавна и ако не се състезавас автомобила, то играе голф за удоволствие. Шесткратният рали шампион Димитър Илиев, също сеприсъедини и представи екипа на организирания първи голф турнир с партньорството на Европейскиспециализиран автомобилен център „ Григоров & Илиев” и лидера в бранша „illy”.
„ Голфът и автомобилизмът са два съвсем различни спорта, но изискват много концентрация иумения. Рали състезанията ме зареждат и мотивират, необходими са много тренировки, но чувствотое уникално. Голфът е другата противоположност, трябва да си много концентриран и спокоен...” казаГриша Григоров по време на голф надпреварата.
В нестандартния формат и приятелски турнир участие взеха 55 голфъра от страната, както и отЕвропа. Състезателите бяха разделени на 2 дивизии и отделна дивизия за дамите. Всички победителибяха наградени с подаръци от кафе illy, ваучери от Infiniti и енергийни напитки Shark.
„ Все по- голям е интересът към голфа сред нежния пол, насърчавайки развитието на дамите,тази година в Пирин Голф ще организираме и турнири само за дами. Кой казва, че дамите не обичатвисоките скорости..... не съм се зареждала с повече адреналин никога преди. Имах удоволствието даизпитам тръпката от високите скорости днес, които развиват рали състезателите...уникално чувство.”каза Маня Косанова, маркетинг мениджър на голф клуба по време на награждаването.
Купата на ESAC- illy за 2012 в дивизия А спечели Витали Ример с 65 удара / нетен резултат /, следванот миналгодишния шампион на клуба Кирил Сталински със 72 удара и трети Андрю Бриджис със 76удара, който спечели специалната награда “Най- близо до дупката”. Състезателите в дивизия А играхаСтроукплей, а останалите голфъри Стейбълфорд.В дивизия В първи се класира Георги Калоянов с 45 нетни Стейбълфорд точки, който направи добраигра и видимо с уменията си победи останалите. Това е втората купа за него в това състезание следкато направи най- дълъг удар на 11-та дупка с новия драйвър RBZ, Taylor made. Второ място зае ИванИванов с 42 точки, а трети Спас Ненов с 41 Стейбълфорд точки. Усилените тренировки на г-н Неновне остават неоценени и от началото на сезона печели купа след купа.Сред дамите най-добър резултат постигна Ваня Деянова с 41 нетни Стейбълфорд точки.
„ Планираме това състезание вече 7 месеца и основната ми цел беше да се чувстваприятелската атмосфера и да се забавляваме, мисля че го постигнахме. Отбележете датата 1септмеври и заповядайте на втория голф турнир на ESAC- illy Golf Cup. „ каза главния виновник засъбитието Гриша Григоров.

Допълнителна информация

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови