Лавина от незаконна сеч от страна на роми в Разложко

Четвъртък, 09 Февруари 2012 19:29 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментари (1)

Директорът на ДГС – Разлог Бойко Адамов алармира, че предстои "лавина от бракониерства" на дърва от хора от ромското малцинство.

Адамов съобщи, че е създадена отлична координация с ръководството на РУ на МВР в Разлог. "Благодарение на добрата съвместимост в работата и факта, че прие с отговорност и съпричастност проблемите ни, новият директор на полицията в Разлог Стефан Ковачев осигури изключително нужната ни помощ от страна на органите на реда за охранителна дейност.

Ресорният ръководител Бойко Адамов коментира, че служителите в горското стопанство са натоварени с повече от една дейност. „В момента изпълняват охранителна дейност, но когато започне маркиране, сеч, експедиция, има пълно натоварване, което ангажира горските наистина много и бракониерите атакуват незащитените територии, защото горските не смогват и да охраняват гората, и да вършат другите си задължения”, каза Адамов.

Необходимо е създаването на система за осъществяване на комплексни проверки и операции, съвместно органите на реда, НАП и комисия по контрол на търговията.

„От началото на годината има драстични случаи на бракониерства от страна на роми, които са препродали осигурените им дърва и сега в ниските температури имат нужда от дърва за огрев и прибягват до бракониерство. В момента, в който се стопи снегът ще искам помощ от РУГ и органите на МВР, за да може да се смали лавинообразният ефект на бракониерство, който очаквам,” каза още Бойко Адамов.


Автор: Лина Пъргова, E79 News
Последно променена на Четвъртък, 09 Февруари 2012 19:30

Добави коментар

Защитен код
Обнови