Иван Юруков извади светия кръст от ледените води на езерото

Петък, 06 Януари 2012 14:04 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

27-годишния Иван Юруков извади светия кръст на Богоявление (Йордановден) от ледените води на езерото в парка на Разлог. 16 души показаха мъжество и вяра като се хвърлиха за спасяването на светия кръст.

Иван Юруков сподели, че се хвърля за кръста за втора поредна година и пожела на всички жива и здрава година, изпълнена с щастие и благополучие. Стотици се стекоха около езерото в парка на Разлог, за да наблюдават ритуала по спасяването на честния кръст. За спасяването на светия кръст органите на реда допуснаха само мъжете, които предварително се бяха записали и представили кръщелно свидетелство. Преди да се изпълни християнския ритуал по спасяването на светия кръст в храма „Св. Благовещение” в Разлог бе отслужена тържествена света служба и водосвет за здраве.

На днешния ден с. Добърско отбелязва празника си, който сред местните жители и хората е наричан „Водици”. Преди 20 години с решение на Общинския съвет в Разлог, Йордановден е обособен като празник на селото. Кметът на село Добърско Николай Найденов с нескрита радост споделя, че и тази година на Йордановден в селото има гости от страната, от чужбина

На християнския ритуал по спасяване на светия кръст и на празника на село Добърско присъства инж. Красимир Герчев кмет на община Разло и д-р Мария Копанарова председател на Общински съвет - Разлог.

kp1060035
Последно променена на Четвъртък, 09 Февруари 2012 14:52

Добави коментар

Защитен код
Обнови