Печат на тази страница

Япония подпомага болницата в Разлог с апаратура за 74 500 евро

Сряда, 23 Ноември 2011 10:23 | | | 0 Добави коментар

lek52Проект за безвъзмездна помощ от Япония за МБАЛ – Разлог приключва утре, съобщават от Община Разлог.

Утре, 24 ноември, от 13:00 часа в Отделението по образна диагностика на „МБАЛ – Разлог” ще се проведе тържествената церемония по приключване на проект по „Програма за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище” на посолството на Япония и Република България.

На церемонията ще присъстват кметът на община Разлог Красимир Герчев, д-р Божидар Велев, управител на МБАЛ – Разлог и Макото Ито – извънреден и пълномощен посланик на Япония в България.

Реализираният проект е за закупуване на рентгенова апаратура за болницата в Разлог. Това е партньорски проект между Японското правителство, Община Разлог, МБАЛ – Разлог и общините Белица, Якоруда и Банско. Приносът на Японското правителство за реализиране на проекта е в максимален размер от 74 500 евро. Всеки от партньорите предостави средства за закупуването на нова рентгенова апаратура, която ще осигури на населението и туристите от четирите общини качествена и точна диагностика на различни заболявания.

„Това е изключителна ценна помощ и показва приятелските чувства на японския народ към България. Реализирането на проекта и закупуването на рентгеновия апарат значително ще допринесе за повишаване нивото на здравеопазване на хората от региона. Проектът е продължение на общинската политика за подпомагане на лечебното заведение.”, каза  инж. Красимир Герчев Кмет на Община Разлог.

„Закупуването на нова рентгенова апаратура ще повиши качеството на живот на повече от 56 000 души. Реализирането на този проект е от изключително значение за живота и здравето на жителите и гостите на четирите общини Разлог, Банско, Якоруда и Белица.”, допълни д-р Велев.

Договорът за изпълнение на проекта бе подписан на 28.11.2010г. в Японското посолство

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови