Печат на тази страница

ВиК: В Разлог пият една от най-хубавите води в България

Събота, 19 Ноември 2011 09:49 | | | 0 Добави коментар

Vodawater„В Разлог пием една от най-хубавите и чисти води в България, не само в нашия регион”, заяви началникът на ВиК клон Разлог инж. Васил Астинов. Той е категоричен, че чешмяната вода в Разлог е по-добра от бутилираната.

Сериозно внимание се обръща на качеството на водата, което подлежи на проверки от Министерството на здравеопазването, от Регионалната здравна инспекция и от европейските комисии по околна среда. През лятото на тази година е минал отлично сериозен тест контрол от страна на евроексперти, които проверявали за качеството на водата, като констатацията им сочи, че се прилагат строги мерки за дезинфекция и почистване на резервоарите. „Изтече 3-годишният гратисен период, който премина без санкции. Оттук нататък всяко нарушение по качеството на водите ще бъде санкционирано със сериозни глоби”, допълни още Астинов.

ВиК – Разлог извършва собствен мониторинг, а контролът и проверката за работата се осъществява от Регионалната здравна инспекция. Във всички резервоари са поставени дезинфектанти, които се поддържат в определени норми, така че освен обеззаразяване се следи стриктно и да не се превишават нормите на препарати.

Определени са контролни пунктове във всички населени места в община Разлог, като се взимат проби от улични чешми. Проверката е ежеседмична, като се полагат сериозни мерки за дезинфекция и почистване. Отпреди месец е подменен дезинфектанта с хлор диоксид, който няма мирис, съобщи Астинов. В през първите девет месеца на тази година основно прегледани и почистени са трите основни резервоара за вода на Разлог.

Лина Пъргова, E79 News

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови