Печат на тази страница

След едногодишно прекъсване в Разлог отново работи ендокринолог

Сряда, 16 Ноември 2011 10:26 | | | 0 Добави коментар

lek52След едногодишно прекъсване в Разлог отново работи специалист ендокринолог. Д-р Бучкова, която имаше здравословни проблеми, отсъства трайно, което бе причина стотици жители на общините Разлог, Белица, Банско и Якоруда да пътуват до областния Благоевград, за да изследват нивото на кръвната захар и да получат лечение.

През това време, заради липса на кабинет, нямаше възможност да бъде назначен и неин заместник, но управителят на МБАЛ - Разлог д-р Велев ни увери, че е намерен начин пациентите, които страдат от диабет, да бъдат лекувани в стационара. Осигурен е механизъм за лечение по клинични пътеки на здравната каса и от около месец д-р Джоджова упражнява практиката си на ендокринолог във Вътрешното отделение на здравното заведение в Разлог.

"Ендокринологията е специфична и малко медици са се специализирали именно в нея. 680 са официално диспансеризираните пациенти, страдащи от диабет в Разлог и района. Има и стотици други, които също са на медикаментозно лечение заради висока кръвна захар. Те се нуждаят ежемесечно от провеждане на изследвания, за да се следи нивото на кръвната захар и дозировката на лекарствата", съобщи д-р Велев.

Заради все по-стресовия начин на живот, през последните години пада възрастовата граница на страдащите от диабет. От семейните лекари в Разлог научихме, че за първите девет месеца на годината са пренасочили повече от 30 свои пациенти на възраст от 15 до 21 години с диагноза диабет за специализирани прегледи и лечение.

Източник
E79 News 
Лина Пъргова
RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови