Осъдиха Александър Томов на 9 години затвор

Сряда, 26 Януари 2011 12:42 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Софийски градски съд (СГС) осъди Александър Томов на 9 г. затвор, съобщи БНЕС.

 

вчера прокуратурата поиска наказание от над 15 години затвор за бившия президент на ЦСКА Александър Томов. Държавното обвинение поиска за Александър Томов наказание над средния размер, предвиден в закона по обвинението срещу него за длъжностно присвояване в особено големи размери, където законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Според прокуратурата, длъжностното присвояване представлява особено тежък случай. Обвинението поиска и конфискация на имуществото му в максимален размер.

 

Софийска градска прокуратура поиска от съда да му бъде наложена забрана да заема длъжности в държавни и общински фирми и предприятия. Срещу Александър Томов има повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на над 36 млн. евро от ЦСКА и комбината „Кремиковци”. Заедно с него подсъдими са бившият изпълнителен директор на „армейците” Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

 

Прокурорите Роман Василев и Божидар Джамбазов изтъкнаха, че напълно поддържат обвинителната теза и че всички доказателства, събрани по делото, са в подкрепа на обвинителния акт. За Александър Гарибов прокурорите поискаха наказание от над 10 години затвор и конфискация на имуществото му в максимален размер. За Божко Бонев прокурорите поискаха минимално наказание в размер на минималното предвидено в закона, което е 10 години затвор, тъй като той е действал като помагач. Според прокурор Джамбазов при двете сделки, при които тримата са се разпоредили с имущество на „Кремиковци”, към момента, реално няма възстановяване на собственост, нито на парите на „Кремиковци”.


Добави коментар

Защитен код
Обнови