Ястреб живя няколко дни в библиотеката на Конгреса

Сряда, 26 Януари 2011 10:18 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

В главната читалня на библиотеката на Конгреса във Вашингтон преди няколко дни долетял ястреб, граблива птица със средно големи размери, която живее в САЩ и Канада, съобщи CNN.

Птицата попаднала в сградата преди няколко дни. Тогава служители на библиотеката, загрижени от необичайния посетител, повикали специалисти, които да уловят хищната птица. Те поставили във вътрешността на купола специални капани и когато птицата попадне в тях, да я пуснат на свобода в природата.

Не е ясно с какво се е хранел ястребът, докато бил в библиотеката. Птицата не пречела на посетителите, а дежурни екипи патрулирали наблизо в случай, че ястребът попадне в капана или започне да се държи агресивно. Ястребите имат дължина на тялото между 35 и 50 см., те са изключително бързи птици и могат да развият скорост до 90 км/ч, отбелязва БГНЕС. Живеят в горите и избягват откритите пространства.


Добави коментар

Защитен код
Обнови