Печат на тази страница

Започна подготовката на ВиК-мрежата в Разлог за зимата

Четвъртък, 27 Октомври 2011 16:06 | | | 0 Добави коментар

dsc_0168Започна подготовката на водоснабдителната и канализационна мрежа в Разлог за зимата, съобщи началникът на ВиК - клон Разлог инж. Васил Астинов.

Резонно, ниските температури са причина за все повече аварии, поради замръзнали и спукани водомери или части от вътрешната водопреносна мрежа на къщите. Те пък са причина за големите сметки за вода. Ето защо е важно и хората в Разлог да обърнат сериозно внимание на обезопасяването на водомерите си през зимния сезон, каза инж. Астинов.

От година в Разлог се сменяват водомери, но това е задача на екипите на ВиК и хората не трябва да заплащат нищо. Ако някой им потърси пари за услугата сменен водомер, това означава, че не е служител на ВИК - Разлог. Повече от 300 водомери са сменени само за година, като ВиК сменява и спирателни и друг вид кранове и части, което е важно за поддръжката на водопреносната система.

Повече от 70 % от водопроводната и канализационна мрежа вече е подменена с нови етернитови тръби, съобщи началникът на ВиК-Разлог инж. Астинов.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови