Община Разлог дари 8 000 лв. за ремонт на църквата „Св. Георги” в Долно Драглище

Вторник, 18 Октомври 2011 16:31 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Razlog_verybig_7464868 000 лв. дари Община Разлог за спешен ремонт на църквата „Св. Георги” в с. Долно Драглище и хората с признателност отбелязаха този факт. „Във време на недоимък, пестене на всеки лев, да дариш пари за ремонт и опазване на църковен храм и съхраниш изграденото през вековете е добродетел, която трябва да се помни”, коментираха хората от селото новината за отпуснатите пари.

„Строим този храм от няколко години и разчитаме на всеки лев, който ни даряват, за да извършим някаква дейност”, сподели отец Димитър Белчин. Той изказа благодарност за ангажимента на всички хора, които са съпричастни към тази кампания и към Община Разлог заради това, че не спира да подпомага православните храмове в района.

И през тази година Община Разлог ще заделя още средства за ремонт и изграждане на църквите в района. 80 000 лв. осигури Общината за ремонт на местната църква „Св. Благовещение Богородично”. Предвижда се смяна на покрива и саниране на сградата. Заради течове на покрива има опасност за някои от стенописите и иконите, които са уникални, информираха от църковното настоятелство в Разлог.

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови