Българин е сред загиналите при атентата в Москва

Вторник, 25 Януари 2011 10:39 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Българинът Николай Иванов Иванов, който има и австрийско гражданство, е загинал при самоубийствения атентат в Москва, съобщиха за Дарик от руското Министерство на извънредните ситуации.

Информацията е потвърдена и от българското Министерство на външните работи.

От руското министерство посочиха, че разпознаването е извършено по документи и абсолютна сигурност ще има едва след като премине процедурата по разпознаване от съпругата му, приятели, представители на австрийското посолство или някой друг, който го познава. Това ще стане по обяд българско време.

На горещата линия на МИС на Русия са постъпили много обаждания, свързани с Иванов, включително и от дипломати от Австрия и България.

Иванов е австрийски гражданин, но съпругата му също е българка. В момента тя е в Австрия, имат и дете, което също е там.

Информацията за изчезналия българин се появи първо на сайта domoded24.com, където беше публикувано писмо от Илона Махон - позната на Иванов. В писмото Махон молеше всички, които имат данни, да се свържат с нея. В писмото се посочва, че Иванов е пристигнал на летището с полет на авиокомпания FlyNiki от Австрия малко преди избухването на бомбата.

Роднини на Иванов в България, с които Дарик се свърза, очакваха официална информация от българското и от австрийското посолство в Москва.


Добави коментар

Защитен код
Обнови