ДАИ не е констатирала съществени нарушения на автобусите в Разлог

Вторник, 18 Октомври 2011 14:40 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Da7830С оглед съображения за безопасност се извършват ежедневни прегледи и на автобусите, и на шофьорите, независимо от продължителността на маршрута, информира управителят на едната от автогарите в Разлог – Димитър Джупанов. Напоследък ДАИ засили проверките и инспекциите на автобусите, превозващи пътници по линиите Пазарджик, Пловдив, Якоруда, Благоевград, София, но сериозни нарушения не са констатирани. Според управителя на фирмата за автобуси в Разлог и ръководител на местната автогара, има автобуси на по 10-15 години, които могат да бъдат в изправност. За последните месеци заради установена неизправност 4 пъти са сменявани автобусите точно преди отпътуване до София и Пловдив, заяви Джупанов.

От година в Разлог работи и още една частна фирма с автобусни превози на пътници в извънградския транспорт.

Днес служител на ДАИ проверяваше обстойно и извършваше замервания на автобусния парк. „Контролираме специфични технически изисквания, нормите от които трябва да отговарят на годност на превозните средства да возят пътници, особено при зимни условия”, коментира проверяващият. Според първоначална информация от първия етап на проверката, не са констатирани драстични нарушения и сред 24-те автобуса, които са в автопарка на фирмата, няма негодни за движение.

Според управителите и на двете автобусни фирми цените на билетите няма да се променят поне до края на тази година. Жителите на Разлог, ползващи обществения транспорт, имат изисквания не към условията за пътуване, а към възможността да ползват автобуси до Благоевград и до София, които тръгват от града, а не са само преминаващи през Разлог.

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови