Ученици от Гимназията по туризъм в Разлог държаха изпит TOEFL Junior

Неделя, 09 Октомври 2011 16:10 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

uchenici_verybig_32359716 ученици възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог участваха в изпит по английски език Тойфел Джуниър. Изпитът се осъществява от представител на образователна организация, която работи съвместно с Мичиганския университет в САЩ и отговаря за провеждането и сертифицирането на успешно издържалите изпита.

Учениците от Разлог са на възраст между 15 и 17 години. Нивото е В2, достатъчно за да бъде използвано като работно ниво в областта на туризма.

Евика Трепи, представител на образователната организация, е идвала и друг път в Разлог. Повече от година работи с Гимназията по туризъм в Разлог и с ентусиазъм и удовлетворение разказва за съвместната си работа с ученици и учители: „Учениците от това училище получават много добро обучение по английски език, нивото е конкурентно и сравнимо с обучението във Великобритания и други страни на ЕС. Нашият опит показва, че те са абсолютно равностойни. Това, че те се явяват на изпита Тойфел Джуниър, който ще ги сертифицира с ниво знания по английски език, показва, че те се справят отлично. Този изпит е изготвен по Европейска рамка и успелите да го издържат показват знания и получават сертификат за тях.

От ниво В1 До ниво С2 в Разлог ще бъдат администрирани всички изпити по английски език, сертифициращи получените знания, разказват от Професионалната гимназия по туризъм в Разлог. Това са изпити, които ще се проведат с определени точно дати през ноември, декември и януари идната година. Всеки човек, който има нивото, за което се явява, може да държи този изпит, независимо от възраст или други показатели. Получените сертификати са международни познати, остават валидни за цял живот и могат да бъдат ползвани за кандидатстване в университети и работа. През есента на тази година в Професионалната гимназия по туризъм в Разлог предстои да се проведе и изпит, който е и най-високо ниво и се приема от Американският университет в Благоевград като вход за бъдещо обучение. Преподавателите по английски език Дима Петрова и Елена Саянова от Гимназията по туризъм в Разлог, които са подготвяли своите ученици, също присъстваха при връчването на теста и изказаха категорично своето мнение, че възпитаниците им са подготвени отлично, вярват в себе си и са достойни да получат сертификат за успешно издържан Тойфел Джуниър.

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови