Обявяват номинациите за Оскарите

Вторник, 25 Януари 2011 10:37 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Този следобед ще бъдат обявени номинациите за най-престижните филмови награди "Оскар". Миницеремонията ще се състои в Бевърли Хилс. Списъкът ще прочетат президентът на Американската киноакадемия и носителката на "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роляМоник

"Социалната мрежа" и "Речта на краля" са сред филмите, които се очаква да получат най-много номинации за "Оскар". Създателите им Дейвид Финчър и Том Хупър със сигурност ще влязат в състезанието за най-добър режисьор. Компания в тази категория по всяка вероятност ще им правят Дарън Аронофски за "Черният лебед", братята Коен за "Непреклонните" и Дейвид О. Ръсел за "Боецът".

След като получи "Златен глобус" за участието си в "Черният лебед", Натали Портмансега очаква и номинация за "Оскар". В този списък, под името на Портман, най-вероятно ще попаднат и имената на Анет Бенинг и Мишел Уилямс. При мъжете сигурната номинация е за Колин Фърт за превъплъщението му в крал Джордж VI в "Речта на краля". Сред останалите актьори в категорията "главна мъжка роля" се очаква да бъдат Джеймс Франкои Джеф Бриджис.

Съгласно новите правила на Американската киноакадемия за най-добър филм ще бъдат номинирани не пет, а десет заглавия. Сред тях и анимацията "Играта на играчките" 3.

След като този следобед бъдат обявени претендентите за най-престижните кинонагради, членовете на Академията ще започнат да гласуват. А какви са резултатите от вота им, ще се разбере на 27 февруари. Тогава е церемонията по раздаването на отличията, която ще бъде водена от Ан Хатауей и Джеймс Франко.


Добави коментар

Защитен код
Обнови