Почина съоснователят на Apple Стив Джобс

Четвъртък, 06 Октомври 2011 13:48 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

jobs_verybig_786498Съоснователят и бивш изпълнителен директор на "Епъл" (Apple) Стив Джобс е починал в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, предаде Ройтерс. "Епъл" съобщи за кончината му в кратка декларация.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив," се казва в декларацията. 

Джобс, който даде на света iPod и iPhone, се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й наТим Кук.

Джобс бе смятан за сърцето и душата на "Епъл", която съперничи на "Ексон Мобил" като най-високо котиращата се компания в Америка.

В съболезнователната си декларация президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като провидец и велик американски новатор. "Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света и достатъчно талантлив, за да го стори," подчерта Обама.

Съоснователят и председател на "Майкрософт" Бил Гейтс каза за дългогодишния си конкурент и приятел: "В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред. За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест."


Добави коментар

Защитен код
Обнови