10 жители на община Разлог получиха шанс за работа по проект

Сряда, 05 Октомври 2011 14:40 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

razlog_verybig_786102Десет души  подписаха договори с Община Разлог и започнаха работа на длъжност работник по поддръжка на сгради по проект ”Нов избор-развитие и реализация”. Новоназначените успешно приключиха обучението си в курс за професионална квалификация, за което са им издадени удостоверения от местната Агенция за икономическо развитие.

По програми и проекти до този момент са назначени над 100 лица от всички населени места в Община Разлог.

Социалната политика на Община Разлог е пряко свързана с качеството на живот и реализация на гражданите, информират от Общинска администрация. До настоящия момент Общината активно показва, че е ангажирана и последователна в действията си по отношение на решаването на местни проблеми на пазара на труда чрез осигуряване на подходящо професионално обучение и временна заетост на безработни лица.
Община Разлог внесе проектно предложение „Регионална програма за заетост и обучение” към МТСП от Закона за насърчаване на заетостта и за включване в Националния план за действието по заетостта през 2012 г. Проектът е насочен към една от най-уязвимите групи на местния пазар на труда - безработни лица с ниска квалификация  или без квалификация от град Разлог.

Целите на Община Разлог са да мотивира и насърчи представителите на целевата група за „учене през целия живот” и трудова заетост в общественополезни дейности, чиито резултати са видими и важни за населението и гостите на Община Разлог.


Добави коментар

Защитен код
Обнови