За две години Община Разлог получи 3 047 235 лева за важни инфраструктурни проекти

Вторник, 04 Октомври 2011 16:43 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

razlog_center_757022Извън одобрените европейските средства за реализиране на проекти, през изминалите 2 години от управлението на инж. Красимир Герчев община Разлог е получила 3 047 235 лева целево финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с които са реализирани 4 значими инфраструктурни обекти.

Един от най-значимите реализирани обекти е рехабилитацията и реконструкцията на изходния път на Разлог за Благоевград, което създаде ново европейско лице на входа на планинския град. Стойността на реализирания проект е 1 658 857 лева с ДДС.

На два етапа успешно се реализира и проектът за доизграждане на канализационна мрежа в село Баня на стойност 384 679 лева. Одобрен за финансиране и вече изпълнен е проектът за изграждане на водопровод в новия квартал на Разлог в местността Разсаднико на стойност 54 000 лева с ДДС.

В момента се реализира нов проект на територията на община Разлог -„Реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на с. Бачево”, за изграждане на водопроводната мрежа и ремонт на уличното платно в селото на стойност 949 699 лева с ДДС. Проектът е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предвижда реконструкция и изграждане на нов водопровод с обща дължина 3 197 м. (3030 м. главни водопроводните клонове и 167 м. изграждане на нова връзка между главните клонове и второстепенните) и 113 броя сградни отклонения с дължина 747 м. Ще се възстанови изцяло тротоарната настилка и ще се преасфалтират ул. „Александър Стамболийски” и ул. „23-ти септември”. Нова пътна настилка ще се изгради на ул. „Георги Димитров” и ул. „Никола Вапцаров”.

Изпълнението на проектите води до подобряване на жизнения статус на населението чрез повишаване качеството на питейната вода и капацитета на водоснабдяване.

С активната си подкрепа и действия правителството на Република България и респективно Министерството на регионалното развитие и благоустройството показва загриженост и отношение към проблемите на жителите на община Разлог и населените места. Не на последно място това е резултат от доброто взаимодействие на ръководството на община Разлог в лицето на инж. Красимир Герчев, народния представител в 41-то НС инж. Любен Татарски и централната власт.

„Предпоставка за получената финансова субсидия е добрата проектна готовност, което показва, че общината работи с перспектива и има готовност за реализация на други големи инфраструктурни проекти.”, категорично заявяват от общинската администрация в Разлог..

Занапред Община Разлог ще търси различни източници за финансиране на проектите си, за което се очаква да спомогнат добрите отношения на централната власт към община Разлог.

E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови