Голям интерес към ваксините срещу грип очакват в Разлог

Неделя, 25 Септември 2011 14:14 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

vaksinata2Традиционно се очаква голям интерес към кампанията за ваксинация срещу грип, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

В сезона, подходящ за поставянето на предпазващите ни от грип ваксини, отново най-активни са пенсионерите, както и организирани групи от фирми. Хората предпочитат да се ваксинират в имунизационния кабинет, защото така им излиза по евтино. Ваксините са на цени до 9 лева, а за самата манипулация по поставянето се заплаща 2 лв.

Лекари от Разлог съобщиха, че в здравната инспекция в града се обръща внимание на доброто съхраняване на ваксините. Очаква се и нова ваксина, която се поставя по-лесно и безболезнено. Към момента на разположение на пациентите са три вида ваксини, актуални за този сезон. Ако някой желае по-подробна консултация относно поставянето им, може да я получи в здравната инспекция.

Семейните лекари и инспекторите от РЗИ - Разлог алармират, че младите хора по-малко обръщат внимание на превантивната грижа за здравето. Според епидемиолозите грипната вълна тази година се очаква през декември.


Добави коментар

Защитен код
Обнови