Учители от Разлог с дежурства около училищата

Събота, 17 Септември 2011 17:08 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

pg_po_transУчители от Разлог ще дежурят през цялата учебна година около училища, които се намират на оживени пътни артерии в града. Ежедневно, в края на всеки последен час, педагозите ще разясняват на децата основни правила за движение и пътни знаци. Целта на кампанията е да се осигури безопасността на най-малките ученици.

Преподавателите на ученици до 4-и клас ще дават дежурства на кръстовището пред НУ „Св. Св. Кирил и Методий” и другото начално училище в града „Яне Сандански”, което също се намира на изключително оживено кръстовище. Родителите на най-малките ученици приветстват идеята и проявяват готовност да също се включат в дежурствата, за да опазят децата на пътя. 
В началото на учебната година в помощ на учителите и родителите за опазването на децата на пътя се включиха и от КАТ-Пътна полиция. От сектор „Охранителна полиция” в Разлог обещаха да премахнат принудително, ако трябва, спрелите на тротоара пред училище „Св. Св.Кирил и Методий” автомобили, а от общината се ангажират да поставят там бетонни блокчета, които да пречат на недобросъвестни шофьори да паркират на тротоара.

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови