Най-старото училище в Разлог първо в региона прие дете-аутист

Четвъртък, 15 Септември 2011 16:06 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

uchenici_24058Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Разлог е първото учебно заведение в Разложко, в което е прието за пълноправно обучение дете с аутизъм. Малката Нези е първокласничка в класа на г-жа Ася Захова. От две години малката ученичка е посещавала ресурсния кабинет и подготвителния клас при своята госпожа, с която днес прекрачи прага на училището и като ученичка в първи клас. „Имаме много какво да учим и ние, учителите за децата със специални образователни потребности, защото те се нуждаят от нашето разбиране, търпение и съпричастност, за да могат наистина да се интегрират сред своите връстници”, сподели г-жа Захова.

Началното училище в Разлог е първото в целия регион, в което бе прието дете със специални образователни потребности, и първото училище, в което бе разкрит ресурсен кабинет - поделение на Ресурсен център - Благоевград.

В най-старото училище в Разлог – НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, първокласничка днес изпрати и заместник-кметът по благоустройството и икономическото развитие Иван Гюров.

 

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови