Ремонтират две детски заведения в Разлог

Вторник, 13 Септември 2011 13:56 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

gradina_verybig_774898Стартират строителните дейности по проекта за енергийна ефективност в две детски заведения в Разлог. Проектът „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на Община Разлог” по ОП  „Регионално развитие 2007-2013 г.” е на стойност 871 385 лева. Обектите, които ще бъдат ремонтирани, са Целодневна детска градина „Незабравка” и Целодневна детска градина и детски ясли „Елиза Астинова” в Разлог. В двете детски заведения се обучават 214 деца, 55 души са заети с грижите за тях и с поддръжката на сградата, информираха от Общинска администрация.

„След ремонта ще намалим разходите за отопление. Община Разлог използва външен финансов ресурс за реализирането строително монтажните работи. Това е един проект, които успяхме да проектираме, да кандидатстваме и да го защитим. Не мога да не съм щастлив, че решаваме сериозен проблем в тези две детски градини", каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, който не пропусна да се извини за неудобството, което ще бъде причинено на родителите и техните деца.

В сградите на детските заведения ще се постави външна топлоизолация по съществуващата фасада и на покрива, ще се подмени дограмата  в детска градина „Незабравка”. Освен това ще се монтират фотосоларна инсталация за топла вода на покрива на сградите и енергоспестяващи осветителни тела. Предвижда се и извършване на ремонт на съществуващата отоплителна инсталация и газификация на котелното помещение в ЦДГ „Незабравка”.

Община Разлог изгради със собствени средства нова отоплителна инсталация в ЦДГ „Елиза Астинова” и подмени дограмата.


Добави коментар

Защитен код
Обнови