Отделението по хирургия в МБАЛ-Разлог пред закриване

Неделя, 11 Септември 2011 21:06 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

hiryrgiaЗасега остава неизвестно бъдещето на хирургичното отделение в МБАЛ-Разлог, след като двама от хирурзите подадоха оставка. Специалистите д-р Икономов и д-р Копанаров трябва да напуснат болничното звено на 23 септември, когато им изтича предизвестието. Така в отделението ще останат да работят само завеждащият д-р Христо Георгиев и неврохирургът д-р Любен Балабанов, който е на пенсионна възраст.
Конфликт със завеждащия д-р Христо Георгиев и невъзможност под негово ръководство да упражняват лекарската професия е неофициалната версия за напускането на двамата хирурзи от отделението в МБАЛ Разлог.
Д-р Божидар Велев, управител на здравното заведение, което обслужва повече от 60 000 жители на 4 общини в региона, вече втори ден отказва да коментира или съобщи позицията на ръководството на болницата. Не е ясно и какви мерки ще се вземат, за да не остане отделението по хирургия само с двама лекари, което би означавало неговото закриване.
Кметът на Разлог Красимир Герчев е категоричен, че решаването на този своеобразен трудов спор е от компетенциите и в ресора на мениджъра на здравното заведение д-р Велев. Ситуацията се явява на фона на стартиращ мащабен проект за преоборудване и реконструкция на МБАЛ - Разлог на стойност повече от 4 милиона лева.


Добави коментар

Защитен код
Обнови