Закриха първото издание на „Рок Разлог“

Неделя, 11 Септември 2011 10:50 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

btr_rockВтората рок вечер в Разлог се оказа още по-силна. Наред с многохилядната публика 350 души гледаха онлайн Рок Разлог. Страницата на община Разлог във facebook бе залята с похвали за концерта. Адреналинът бе вдигат веднага щом на сцената се качиха момичетата от Силистра - група „GRock”, които дадоха старта на втората вечер на Рок Разлог.

„За нас да бъдем част от Рок Разлог е развитие, опит, престиж да свирим на една сцена с Милена и Б.Т.Р. Това е невероятен шанс за нас да свирим до такива гиганти в рок музиката, ние сме се учили от тях.”, казаха G Rock.

Пред публиката в Разлог момичетата изпълниха кавъри на здрав рок енд рол. Групата пропътува 600 км, за да се качи на сцената на Рок Разлог, a рано сутринта на следващия ден направиха атрактивна фотосесия в Разлог.

Васко Кръпката се показа с тениска „Аз обичам Разлог”, а Евгени Дайнов се качи на сцената на Рок Разлог с нови сценични гуменки закупени от Разлог. Неговата група „Магистри” подгряха здраво публиката, която не ги остави да слязат от сцената.

vasep9100704

„ Рок Разлог очевидно има място на българската музикална сцена, което е много радостно. Рок енд рол се свързва с малките градове, където живеят реалните хора. Рок Разлог показва висока култура, това е фестивал за свободни и цивилизовани хора. За съвременните и модерни хора в този прекрасен град, изключително приятно място - зелено и с много вода това събитие трябва да се прави. Поздравявам виновника за това кмета на Разлог. Рок енд рола е за такива подредени места като Разлог, с такива места трябва да се свързва тази музика. При първа възможност ще се върнем тук. Българската култура се възроди. Ние рок енд рола през 2011 годни с помощта на Община Разлог победихме! Рок енд рола победи!”, каза Евгени Дайнов преди да се качи на сцената.

Милена Славова извиси гласът си над града под трите планини. Тя изпя стари и известни хитове, както и парчета от новата си програма. Видимо развълнувана тя не спря да раздава автографи и да се снима с фенове.

„Рок Разлог е много хубава инициатива. Радвам се, че има такъв фестивал. Искам всяка година да се прави, за да се привличат повече и повече хора към рок музиката. Разбрах, че първата вечер е било страхотно, ние няма да отстъпим по нищо. България има нужда от такива събития. Рок Разлог е направен по европейски стандарт с големи хубави сцени, качествени апаратура, така лъсва истински звук и вибрации, въздействието на рока. Разлог давай напред.”, извика Милена.

milp9100669

Най-очакваната група излезе на сцената с викове и аплодисменти от публиката. „Цвете от луната”, „Спасение”, „Хей, момиче”, „Елмаз и стъкло” бяха само малка част от песните, които взривиха Разлог.

„На площада в Разлог не сме за първи път.Пяхме тук през 2007 година и както винаги в Разлог публиката е много отдадена, пееща и пляскаща. Това ни доставя огромно удоволствие. Няма значение дали хората знаят текста на песните, важното е да има настроение. Знам колко е трудно в България да се организира такова музикално събитие. Винаги една организация трябва да бъде изпипана. Трябва да се намери идеалната сцена, озвучение, светлини, банди, хора, разгласата, затова просто свалям шапка, че в такъв труден момент за музикалния бизнес Разлог прави фестивал. Локацията на Разлог позволява да има един хубава ежегоден фестивал, който да е с музика. Рок Разлог е с българска музика, живот и здраве може да се включи и западна музика. Важно е да го има. Когато хората си тръгват от Рок Разлог с усмивка на уста това означава, че всичко е наред.”, каза Наско от Б.Т.Р.

И втората вечер от Рок Разлог завърши с царствена заря.

Rating (Votes: )
Коментари: ()

Последно променена на Неделя, 11 Септември 2011 11:29

Добави коментар

Защитен код
Обнови