Рок и само рок звуча на 9 септември в Разлог

Събота, 10 Септември 2011 16:32 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

rock1_1114Рок и само рок звуча на 9 септември в Разлог. Община Разлог организира „Рок Разлог” за всички рок меломани, като направи една представителна извадка на класическия български рок - 4 утвърдени и 4 млади групи се представят на фестивала. Още в първата нощ прозвучаха песни с история, чуха се и песни, които ще останат в история. Класическият рок е нещо, което остава за винаги. Разбира се, където има рок, има със сигурност много бира и мезета, а на Рок Разлог имаше и фън шатри за тениски и значки. Заря озари небето над Разлог след края на концерта.

В първата вечер на сцената се качиха групите No Frames, "Силует", "Сигнал", Васко Кръпката и "Кръпка Блус Бенд". Във втората рок вечер е ред на "Магистри"(б.а. - рок бандата на политолога Евгени Дайнов), "G Rock", Милена, Б.Т.Р. Амбицията на организаторите на „Рок Разлог” е събитието да се превърне в традиция, където среща да си дават стойностната българска музика, нейните създатели и носители.

„За мен това е истински празник, защото съм запален рокаджия. На Разлог му отива тази музикална проява и с всяка година площадът ще се изпълва с много гости не само от Пиринския край, с което ще рекламираме града и общината. Ще го превърнем в добра традиция, която ще обогатяваме и развиваме във времето.”- сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев.

Тийнейджърите, които свирят заедно от 2 години в група No Frames с цялата си младежка енергия дадоха старта на първото издание на фестивала за класически рок "Рок Разлог". „Благодарни сме на общинарите от Разлог, че подкрепят младите групи. Обичаме Разлог.”, каза Снежина Дуевска, вокалистка на групата от град Петрич.

След тях на сцената се качиха рокаджиите от Бургас - група "Силует" (Мартин -барабани, Мария - бас и част от вокалите, Богдан - китара, Мариана - акустична китара, глас и пияно, Михаела - свиря на цигулка).

„Чувстваме се развълнувани, защото за първи път свирим в Разлог и то на фестивал. Много приятно сме изненадани, защото виждаме една страхотна сцена с много апаратура, групите са страхотни. Нещата според нас са много обещаващи за бъдещето на фестивала. Щастливи сме, че може да представим своите песни на голяма сцена в Разлог.”, коментираха „Силует”.

rock2_1044

„Много хубаво звучи Рок Разлог, който го е измисли да е жив и здрав. Това е истинска класика и аз няма да спра да го повтарям. Важно е, че Разлог има традиция в организирането на фестивали, още преди повече от 10 години се провеждаше фестивалът „Рок Предел”, един много хубав самобитен фестивал, които прерастна в класически музикален фестивал Рок Разлог. Време беше някои да се сети за българския Рок и това са Община Разлог. Адмирации за първото издание на Рок Разлог, който заложи на класическия рок. Музиката остава, готините песни също. Аз се вълнувам като малко дете.”, каза Васко Кръпката.

Той и "Кръпка блус Бенд" взривиха публиката с хитовете "Да живее рокендрола", "Нека Бъде Светлина" и няколко нови парчета.

Динозаврите от „Сигнал” излезнаха на сцената на Разлог и изпълниха почти всички свои известни песни. Популярните им песни накара многохилядната публика в Разлог в един глас с вдигнати ръце да пят - „Любов”, „Може би”, „Спри се”, „Да те жадувам”, „Сбогом”. Групата представи и нови песни от предстоящия си албум – 17 по ред за 33 годишната история на Сигнал.

„За нас е прекрасно, че може да свирим тази вечер за хората от Разлог. Изказваме нашата благодарност към кмета на Община Разлог, които се оказа човек с европейски дух и със съвременни разбирания, с рокаджийски дух. Много е радостно, че млади хора като Красимир Герчев се захващат с подобни неща. Това, което прави ще съживи духа на Разлог. Ако стане традиция, фестивалът да се провежда по едно и също време, това ще събуди целия град и ще се говори за Разлог. Това е моето пожелание и оптимизъм, че Разлог може да направите това нещо. Похвално е, че рок концерта е достъпен за хората и няма заплащане. Европейската и световна практика е, че когато има рок концерт или какъвто и да е било концерт се заплаща, дори и минимална такса. Това е идеалния вариант да се възроди българската духовност, българския рок дух. Нека и младите да видят и чуят, че рока в България е много як. Рокът е жив, факт е, че вече 33 години ние свирим и оцеляваме като динозаври.”, казаха от група „Сигнал”.

rockp9090521

Последно променена на Събота, 10 Септември 2011 16:36

Добави коментар

Защитен код
Обнови