Полицаи ще охраняват всички училища в Разлог за началото на учебната година

Петък, 09 Септември 2011 09:13 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

razlog_center_757022Районното управление на полицията в Разлог извършва контрол във връзка с началото на учебната година на 15 септември.

Полицейските инспектори са обходили училищата и детските градини, направени са и необходимите срещи с ръководствата на учебните заведения,. Конкретно за общините Белица и Якоруда са изготвени уведомителни писма за актуализиране на вертикалната и хоризонтална маркировка в районите на училищата. В Разлог маркировката е подновена и е в изпълнение на всички изисквания.

Униформени полицаи ще присъстват около всички училища в Разлог, за да охраняват придвижването на засиления поток от хора, както и реда вътре в училищния двор. По повод множеството тревожни сигнали на родители на малчугани от първи до четвърти клас, че на единия тротоар в района на НУ „Св. Св. Кирил и Методий” има непрекъснато паркирани автомобили, от „Охранителна полиция” в Разлог обещават, че проблемът ще бъде разрешен до началото на учебната година.

Шофьори на МПС често избягват паркирането в „синя зона” и оставят леките си коли на тротоара срещу училището, а децата са принудени да минават направо по натовареното шосе. Проблемът обаче се нуждае от кардинално решение, а не решаване „на парче”, категорични са пътните полицаи. С решение на ОбС от средата на тази година бе разширена и оскъпена в някои сектори „синята зона” в Разлог и много работещи в центъра на Разлог са принудени да паркират личните си автомобили в буферни зони около платения паркинг, тъй като всекидневното паркиране там излиза скъпо.

От началото на идната седмица започват масови проверки за незаконно спрели автомобили и проходимост ще бъде осигурена, увериха от полицията в Разлог.

Лина Пъргова, E79 news


Добави коментар

Защитен код
Обнови