НАСА кани деца да тренират като астронавти

Неделя, 23 Януари 2011 12:59 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

НАСА и други космически агенции предизвикаха 3700 ученици от 25 града по света да „тренират като астронавти”, съобщава космическата агенция на САЩ.

Шестседмичният пилотен проект „Мисия X: тренирай като астронавт” цели да научи децата от 8 до 12 години на здравословно хранене и навици за упражнения. Учениците ще се състезават и за точки в научно мислене и работа в екип, докато практикуват упражнения за сила, издръжливост, равновесие и координация. „Упражненията ще включват същите видове умения, които астронавтите учат за космически полети”, се казва в изявлението на НАСА. 

Сред страните, които посрещат екипи за съревнованието, са САЩ, Великобритания, Холандия, Испания, Италия, Франция, Германия, Австрия и Колумбия. Екипът от САЩ ще включва 800 ученици, уточнява БГНЕС. 

„Част от мисията по изследването на Космоса е да вдъхновим нашата младеж да остава в училищата и да овладява професии в областта на науките и инженерството, за да се продължи важната работа и през 21-ви век”, заяви мениджърът на проекта от НАСА Чарлс Лойд. „Вярваме, че това започва с учениците в началните училища. Надяваме се това международно фитнес-предизвикателство да им помогне в това начинание, продължаващо цял живот”, изтъкна още той.


Добави коментар

Защитен код
Обнови