Мозъкът обработва над 100 000 думи дневно

Неделя, 23 Януари 2011 12:57 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Всеки възрастен човек чува или чете средно на ден 100 500 думи. Това означава, че човешкият мозък всеки ден обработва близо 34 гигабайта информация.

Най-новите изследвания показват, че всеки пораснал човек чува или прочита средно по 100 500 думи на ден. Като под ден се подразбира времето, когато лицето е будно и е извън работното място. Това само по себе си означава, че истинските цифри за чутите думи са далеч по-големи.

По време на изследването професорът от Калифорнийския университет Роджър Бон се е опитал да разбере на какво количеството информация е подложен ежедневно човекът, който се занимава с различни дейности в къщи и извън дома си. За да открие количеството информация Бон е изучавал посещенията на кино, слушането на радио, телефонни разговори, четене на вестници, видео игри и сърфиране в Интернет. Той стигнал до заключението, че работата на мозъка е под силно напрежение, и че на ден трябва да обработи над сто хиляди думи, което е близо 34 гигабайта информация. изтъква БГНЕС.

Учените обаче са обезпокоени от това, защото смятат, че мозъкът ни е затрупан с информация, чийто поток може да влияе отрицателно на структурата на мозъка. Известният британски учен Сюзан Гринфилд обяснява, че няколко пъти вече е предупреждавала, че популярните социални мрежи са вредни за развитието на мозъка при децата.

Проф. Бон пък от своя страна твърди, че прекалената употреба на калкулатор без съмнение уврежда мозъка и че вниманието е разделено на кратки интервали, а то само по себе си се отразява зле, когато искаме да помислим задълбочено за някой неща.


Добави коментар

Защитен код
Обнови