Гласуват втория вот на недоверие към кабинета „Борисов”

Петък, 17 Юни 2011 10:21 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

boiko_655462Парламентът ще гласува второто искане за оставка на кабинета „Борисов” от началото на мандата му, този път за провал в антикризисната политика. Очаква се вотът на недоверие да подкрепят главно вносителите от БСП и ДПС. Синята коалиция и „Атака” няма да участват в гласуването.

Управляващите от ГЕРБ разчитат и имат подкрепата на независими депутати.

За да бъде прието искането на опозицията и кабинетът да падне, е необходима подкрепата на повече от половината от депутатите или 121 гласа. БСП и ДПС имат 75 депутати. РЗС, които имат петима избраници, обявиха, че ще подкрепят искането за недоверие на кабинета.

Рекордно кратки бяха дебатите по вота в четвъртък, които продължиха близо 4 часа в отсъствието на премиера Бойко Борисов, но в присъствието на почти целия кабинет.

Те приключиха малко преди 13.00 ч. на 16 юни. Гласуването е насрочено за 12.40 ч. в петък, тъй като по правилник то трябва да се състои не по-рано от 24 часа от края на дискусията по искането.


Добави коментар

Защитен код
Обнови