Синята коалиция нямало как да подкрепи кабинета при вота на недоверие

Петък, 10 Юни 2011 09:15 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

sinite_verybig_730570Синята коалиция няма как да подкрепи правителството при вот на недоверие за провала в антикризисната му политика, това заяви съпредседателят на обединението и лидер на ДСБ Иван Костов. Той посочи, че на заседание на парламентарната група във вторник ще се реши как точно да изразят от десния съюз несъгласието си.

„Темата за антикризисната политика е тема на Синята коалиция - това, че тя липсва, че не беше приложена последователно, че една програма беше изоставена и беше заменена с друга, която не беше изпълнена", добави Костов.

Той подчерта, че нито едно от предложенията, които те са дали в пет различни области, за реформиране на страната, с цел извеждане от кризата, не е било взето под предвид.

„Това са все наши теми за тези две години. Ние няма как да излезем срещу тази тема и да защитим правителството. Единственото, което съм убеден, е, че ние няма как да защитимБойко Борисов от такъв вот", категоричен бе тъмносиният лидер.

Провалът на правителството в антикризисната политика и последиците от това е темата на вота на недоверие, който опозицията ще внесе до края на седмицата. Това съобщиха ДПС и БСП след проведени консултации между двете парламентарни групи. От опозицията заявиха, че имат готовност да преговарят със Синята коалиция за подкрепа на вота, но в никакъв случай няма да имат разговори с Атака. След вота на недоверие за провал на антикризисните мерки, ДПС и БСП ще внесат и друг за провал в цялостното управление на страната. Това се очаква да стане през юли или най-късно през септември.


Добави коментар

Защитен код
Обнови