В Москва закриха училище заради двойкаджии

Събота, 22 Януари 2011 10:48 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

В Москва за пръв път поради нисък успех на учениците отнеха акредитация на училище, съобщиха руски медии. Новината е била съобщено днес от кмета на руската столица Сергей Собянин, който изтъкнал, че макар като цяло образованието в Москва да е на добро равнище, едно училище се закрива. Това наистина е извънредно произшествие. 

Училището, което ще бъде закрито, всъщност ще бъде слято с друго, което се намира на същия адрес и учениците ще продължат да учат на същото място. Според служители от отдела по образование учениците от затвореното училище са показали много лоши резултати на контролните работи. Повече от половината от деветокласниците са получили двойки по математика, 60% - по руски, 68%- по химия, а 70%- по английски.

Учениците се провалили и на повторните контролни. Според отдела по образование „ръководството на училището е изгубило контрол върху учебното заведение”. Имало е и кадрови проблеми.


Добави коментар

Защитен код
Обнови