Срещу членове на „Атака” са повдигнати обвинения след сблъсъка пред „Баня башъ”

Петък, 03 Юни 2011 14:04 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

ataka_42664Единствено срещу представители на „Атака" са повдигнати обвинения след сблъсъка между атакисти и мюсюлмани на 20 май пред столичната джамия „Баня башъ". Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на лидера на „АтакаВолен Сидеров.

Цветанов посочи, че двамата, на които са повдигнати обвинения, са нападали мюсюлманите, а нанеслите удари срещу агитката на "Атака", включително срещу депутатката Деница Гаджева, все още се водят "неизвестни извършители". Търси се и човек, който е ударил в лицето с лопата един от полицаите, които са охранявали митинга.

„Образувани са три досъдебни производства срещу двама атакисти - на 23 и 32 години. Те са обвинени, че са извършили непристойни действия - грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в явно неуважение към обществото, нанесли са множество удари върху хора, извършващи ритуална молитва около джамията", каза вътрешният министър.

Цветанов уточни, че продължава установяването на други участници в сблъсъка.

Лидерът на „Атака" Воелн Сидеров обвини министър Цветанов в прилагане на двоен стандарт, защото полицията разследвала единствено симпатизанти на партията.

„Господин Цветанов, вие казахте, че се води досъдебно производство срещи неизвестни извършители. Аз имам данни, че някои от тях са разпитвани като свидетели и те са установени с имената си. Защо не са повдигнати обвинения срещу тях? Срещу двамата представители на „Атака" са повдигнати вече обвинения. В същото време хората, които ги наричате неизвестни извършители, не бяха задържани на място. Защо едни биват задържани, а други не, когато има някакъв инцидент. Коя е причината за прилагане на двоен стандарт от страна на служителите на МВР", попита от парламентарната трибуна Сидеров.


Добави коментар

Защитен код
Обнови