Печат на тази страница

70 малчугани от Разлог участваха в турнира „Спорт срещу агресията”

Петък, 27 Май 2011 13:37 | | | 0 Добави коментар

sporta1d70 малчугани от втори до четвърти клас в Разлог участваха днес в спортен турнир под надслов "Спорт срещу агресията”. Турнирът се проведе в двора на НУ "Св. Св. Кирил и Методий". Децата се състезаваха в игри по народна топка, волейбол, футбол, тенис. Основната идея на проекта "Спорт срещу агресията" е да се покаже на всички, че физическата сила трябва да се използва, показва и доказва единствено и само по време на спортни състезания. "За намаляване на детската агресия е необходимо учениците да бъдат ангажирани с различни интересни за тях дейности", казаха организаторите."Известно е, че за да се намали агресията сред децата е важно те да спортуват. Обхващането на все повече деца, чрез провеждане на различни турнири и спортни прояви е гаранция не само за успеха на проекта "Спорт срещу агресия", но и на всички усилия полагани по този повод. 
Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев посети децата при едно от състезанията и като активен спортист от миналото и сега, разговаря с тях, за толерантността, за това как не бива да позволяват агресията да взима превес в живота им и че спортът, като любимо занимание на децата, е отлична възможност за изразходване на енергия, нови приятелства и начин да се научат на спортстменство.

Училищните игри по мотото "Да победим агресията със спорт" ще се проведат и в Банско на 29 май, преди обяд, в двора на НУ "Паисий Хилендарски". Наградите са отборни, на победителите се раздават купи и медали и разбира се почерпка за всеки участник.

Лина Пъргова, E79 news

RazlogBG

Последните от RazlogBG


Добави коментар

Защитен код
Обнови