Три спортни площадки изграждат в община Разлог

Петък, 27 Май 2011 09:18 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

plosh_verybig_722618
До края на година Община Разлог ще изгради три нови спортни площадки, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. Започна изграждането на спортна площадка в двора на ОУ „Никола Парапунов” в Разлог. Тя ще бъде специализирана за игра на футбол с изкуствена трева и с размери 20 на 38 метра. До нея ще се изгради още една специализирана площадка за игра на волейбол и баскетбол.

Площадка ще се изгради в квартал „Христо Ботев”, където ще се извърши и рехабилитация на парковите площи. С грижа за спорта ще се изгради  спортна площадка и в двора на училището в село Бачево. Изготвени са проекти за спортни площадки  в село Баня, Долно Драглище и Добърско.


„Целта е във всяко населено място на общината да има по една модерна спортна площадка, която да отговаря на изисквания и нуждите на хората. Съобразявайки се с финансовия ресурс, които общината има, една част от спортните площадки изграждаме със собствени средства, а за други кандидатстваме с проекти за външно финансиране. За мен е изключително важно децата да се занимават със спорт, защото освен здраве, спортът възпитава, учи на екипност и амбиция за победа”, сподели кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.


Добави коментар

Защитен код
Обнови