Пияни папагали падат от небето в Австралия

Четвъртък, 26 Май 2011 09:14 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

papa_verybig_721634Всяка година, през месец май, странен феномен се случва в района на град Дарвин вАвстралия. Папагали, отровени от растение, което съдържа алкохол, или биват опиянявани нарочно от жителите в региона, падат по време на полета си.

Както и в предходни години, тази година папагалите предложиха странен спектакъл, падайки от дърветата или чисто и просто от небето, замаяни от алкохола. Преди да паднат на земята, птиците обикалят дезориентирани във въздуха и изгубват посоката на полета си, обхванати от замайване, пише БГНЕС. Стивън Кътър, ветеринарен лекар в болница в Дарвин, твърди, че папагалите са жертви на алкохолно отравяне.

Той обаче не е успял да установи дали птиците са напивани от местните жители или поглъщат растения, които съдържат алкохол. "Може да става въпрос за растение, което съдържа алкохол или токсини, но не изключвам и хипотезата, че местните жители напиват птиците", твърди Стивън Кътър.


Добави коментар

Защитен код
Обнови