Турция ни обвини, че строим Берлинска стена

Събота, 22 Януари 2011 10:37 | | размер на шрифта намалете шрифта намалете шрифта увеличете размера на шрифта увеличете размера на шрифта Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Оценете тази статия
(0 гласа)

Плановете на Гърция и България да строят заграждения по границите си с Турцияпредизвикаха остри критики, съобщи електронното издание "Хюриет дейли нюз". Преобладава схващането, че всъщност Европейският съюз иска да построи стена, с която да маркира границите си, посочва изданието, като се позовава на Анадолската агенция.

Намеренията на Гърция и България да строят заграждения по границата с Турция имат скрита страна, твърди пред Анадолската агенция директорът на турския Център за международни отношения и стратегически анализи Синан Оган. "Гърция, под претекст, че иска да спре нелегалната имиграция, и България, под претекст, че взема мерки срещу разпространението на шап, на практика издигат стена между Турция и Европа", твърди Оган.

"Европейският съюз прокарва линия по турската граница линия между християнството и исляма. Това не може да се приеме толкова леко", изтъква политологът.

Мустафа Ярдъмчъ, член на управителния съвет на Съюза на камарите и стоковите борси и председател на Одринската стокова борса, твърди, че според него България не може да построи стена но границата си с Турция, тъй като "това би било много скъпо и не би попречило на животните да пресичат границата", пише БТА. 

"България иска да изгради 143-километрови заграждения по границата си с Турция под претекст да спре разпространението на шапа. Те /българите/ искат ЕС да плати за това. Това означава, че ЕС строи "Берлинска стена" по нашите граници. ЕС маркира своите граници", твърди и заместник-председателят на Одринската стокова борса Сердар Ялчинер.

"Хюриет дейли нюз" припомня, че преди няколко седмици гръцкият министър за защита на гражданите Христос Папуцис обяви, че Атина планира да построи ограда по 206-километровата си граница с Турция, за да спре близо 11-те хиляди нелегални имигранти, които преминават през този участък всяка година.


Добави коментар

Защитен код
Обнови