Бабинден в Разлог

Петък, 21 Януари 2011 16:35 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментари (2)

 

Десетки баби пременени в народни носии с техните внучета се хванаха на традиционното бабино хоро в Разлог в Деня на родилната помощ. Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог награди първото бебе за 2011 г. Анелия Аврамова.

 

Традициите в Разлог са живи това показаха разложките баби. Под съпровода на тъпани и зурни бабите танцуваха и се радваха на внучетата си. Стотици жители и гости на Разлог се стекоха на централния площад в града, за да гледат Бабинден в Разлог.

Празничната програма за Бабинден започна с поздравителен концерт в НЧ „15 Септември 1903 - 1909 г.” гр. Разлог. Поздрав към всички работещи в АГО в МБАЛ – Разлог, баби и бабинчета поднесоха самодейни танцови и певчески състави.

Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог награди родителите на бебе 2011г. Диана и Виктор Аврамови. Бебе 2011 Анелия Аврамова проплака на 5 януари в 7 часа и 24 минути в МБАЛ – Разлог. Подаръци получи и последното родено бебе за 2010г. Виктор Карталов.

По-рано през деня ръководството на община Разлог начело с инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог и председателя на Общински съвет гр. Разлог – д-р Радко Тумбев посетиха родилното отделение към МБАЛ - Разлог. Те поздравиха екипът на родилно отделени към „МБАЛ - Разлог” за професионализма и им пожела повече работа през 2011 година. Цветя и подарък получи началник на АГО д-р Божикова.

 

216 бебета са проплакали през 2010 година в Община Разлог. За Бабинден инж. Красимир Герчев изпрати поздравителни картички до всички семействата с новородени бебета.

източник: razlog.bg

 

Допълнителна информация

Последно променена на Петък, 10 Февруари 2012 10:49

Добави коментар

Защитен код
Обнови